Det å ta opp forbrukslån kunne før i tiden vise seg å være en aldri så liten utfordring. Først måtte man grave frem all slags dokumentasjon som lønnsslipper og skattepapirer, disse måtte man ta med i bankfilialen. Der måtte man gjerne først sitte og vente i en halvtimes tid, før man omsider fikk snakket med en ansatt som kanskje kunne hjelpe deg med å ta opp lån. I den digitale tidsalderen er det mye enklere, det har faktisk aldri vært enklere å skaffe seg et forbrukslån enn det er i dag.

Hovedgrunnen til at det er blitt så lettvindt å søke om forbrukslån er internett og fremskrittene der som har gjort det trygt, enkelt og raskt å identifisere seg. Selve lånesøknaden kan i sin helhet fylles ut over internett, og man kan bruke BankID for å identifisere seg. Man får til slutt også et elektronisk svar på søknaden og man slipper å vente på postbud og eventuelle forsinkelser som måtte forekomme der. Du slipper også å printe ut papirer når du tar lån med BankID.

Bank ID gir deg som kunde den fleksibiliteten og sikkerheten som du trenger når du skal identifisere deg selv på nett. Løsningen er et samarbeid mellom alle bankene i Finansnærings Fellesorganisasjon og skal være et verktøy som skal gi bankkunder en enklere hverdag. Ved utgangen av 2010 var det nesten 2 500 000 nordmenn som hadde Bank ID. Har du spørsmål vedrørende Bank ID kan du kontakte din vanlige bank eller gå til siden www.bankid.no for mer informasjon.

Hvordan får jeg BankID?

De fleste nordmenn har allerede BankID, da dette er nødvendig for å logge inn og bruke nettbanken. Hver enkelt bank har sitt eget system. Når man skal signere lånesøknaden trenger man personnummer, et personlig passord og en kodebrikke. Selve signeringen er omtrent som å betale i en nettbutikk, prosessen er meget rask! Dersom du ikke har BankID må du gå via banken din for å ordne dette.

Fordelene med BankID

  • Rask og enkel utbetaling
  • Som kunde kan du få utbetalt lånet ditt mye raskere og enklere enn på tradisjonell måte.
  • Du kan legitimere og signere dine lånedokumenter digitalt
  • Gi fullmakt til å refinansiere lån.
  • Slipper å gå på Posten for å legitimere seg.

Hvilke banker har BankID

De fleste banker tilbyr signering med Bank ID i 2016. Blant andre Komplett Bank, Santander Consumer Bank, GE Money Bank, yA Bank og Ekspress Bank tilbyr å søke forbrukslån med BankID. Disse bankene tilbyr lån uten sikkerhet fra 5 000 kr til 500 000 kr med en rente fra 7,9%. Lånene har inntil 15 års nedbetaling, men kan innfris når du selv måtte ønske det.