© 2018 - 2023, Forbrukslånhjelpen.no, Alle rettigheter forbeholdt Forbrukslånhjelpen.no. - Kontakt oss - Sidekart
Motty
Forbrukslån Guide
Annonse
Norske forbrukslån
Mest populære forbrukslån
Nyeste artikler
Weblånet forbrukslån
Forbrukslån tips
Velg rimelige filtre til ventilasjonsanlegget ditt – spar penger
Alle nyere boliger er utstyrt med såkalt balansert ventilasjon, som betyr at et ventilasjonsanlegg tar seg av både avtrekk og påfyll av ny luft i boligen. Et slikt system har mange fordeler, både når det gjelder inneklima, økonomi og miljø. Det eneste du trenger å gjøre er å skifte filtre jevnlig, i tillegg til eventuell service som produsenten av ventilasjonen anbefaler.

Derfor er filtre viktige
Et balansert ventilasjonsanlegg henter uteluft, filtrerer den og varmer den dessuten opp før den kommer inn i boligen. Tilsvarende vil inneluft pumpes ut fra for eksempel bad og kjøkken, og på veien vil også denne luften filtreres og kjøres gjennom en varmeveksler som overfører varme til uteluften som er på vei inn.

Denne logikken gjelder de fleste produsenter, som for eksempel Ensy. Det betyr også at når du kjøper filter til Ensy fra Barefilter vil det være to filtre i pakkene, fordi du trenger et filter til luften inn, og et filter til luften ut.

Disse filtrene fjerner en mengde allergener, forurensninger og støv fra luften. Det er selvfølgelig særlig filtreringen på vei inn i boligen som er viktig, samtidig som filter på veien ut er viktig for at ventilasjonssystemet skal fungere som det skal.

Velg riktige filtre, og skift i henhold til produsentens anbefalinger
Det er selvfølgelig viktig å velge filtre som oppfyller spesifikasjonene til produsenten, så sjekk at mål og verdier er riktige for akkurat ditt ventilasjonsanlegg. Dessuten er det avgjørende å skifte filtre i henhold til produsentens anbefalinger. Disse anbefalingene kan variere mellom ulike produsenter og modeller, og kan dessuten være avhengig av utemiljøet.

Vanligvis er én gang per år absolutt minimum, og når du skifter filtrene vil du sannsynligvis forstå hvorfor. Det kan være en tankevekker å se hvor mye forurensninger som filtrene faktisk fjerner, stoffer som ellers hadde blitt en del av inneklimaet og luften som familien din og du puster inn.
Forbrukslånhjelpen.no
Ventilasjonsanlegget