© 2018 - 2023, Forbrukslånhjelpen.no, Alle rettigheter forbeholdt Forbrukslånhjelpen.no. - Kontakt oss - Sidekart
Motty
Forbrukslån Guide
Annonse
Norske forbrukslån
Mest populære forbrukslån
Nyeste artikler
Weblånet forbrukslån
Forbrukslån tips
Forbrukslån for hverdag og fest
Nordmenn er gode på mye rart sies det, som for eksempel ski. Men vi er også eksperter på å låne penger, og spesielt forbrukslån har vist seg å være meget populært. En undersøkelse gjort for noen år siden viste at nærmere 50 prosent av norske husstander hadde benyttet seg av et forbrukslån på et eller annet tidspunkt – ganske så høye tall med andre ord!

Hva låner vi til?
De fleste som søker om forbrukslån uten sikkerhet er over 30 år. Det er rimelig å anta at pengene brukes til nedbetaling av annen gjeld, oppstart av utlandsbolag, oppussing av boliger og innkjøp av ting og tang til hjemmet.

Eller ferie. Det er vanskelig å si, ettersom forbrukslån kommer uten sikkerhet og man kan disponere pengene slik man vil og bruke de på hva man vil.

De siste årene ser vi også at antall forbrukslån som misligholdes går opp. Bare for et par år siden var litt over åtte prosent av alle forbrukslån på markedet gått til inkasso. Det ser også ut til at dette tallet fortsetter å øke, slik at flere nordmenn pådrar seg «unødvendig» gjeld.

Smålån øker også
Såkalte smålån, der man søker om et enkelt lån på mellom 1000 til 10 000 kroner – ofte via en tekstmelding på mobilen – blir stadig mer vanlig.

Disse pengene har man enkel tilgang til, og mange velger å bruke de til hverdagslig underholdning. Kanskje skal man på en fuktig bytur i helgen, og har behov for litt ekstra lommepenger til turene i baren?


Forbrukslånhjelpen.no
Forbrukslån for hverdag og fest